Navigatie

Retapstore en de Wet bescherming persoonsgegevens

Zeer veel organisaties gebruiken persoonsgegevens en wisselen deze uit.Persoonsgegevens worden nimmer door Retapstore uitgewisseld tenzij hier expliciet en schriftelijk toestemming door gegeven door de persoon zelf. Retapstore heeft zich volledig geconfirmeerd aan de Wbp. De belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens.

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is de Nederlandse uitwerking van de Europese richtlijn bescherming persoonsgegevens (95/46/EG). De Wbp is sinds 1 september 2001 van kracht.

De Wbp regelt ook de taken en bevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens (tot 1 januari 2016 CBP) als toezichthouder op deze wet en andere wet- en regelgeving voor de verwerking van persoonsgegevens.

Belangrijkste bepalingen Wbp

De belangrijkste bepalingen uit de Wbp over het rechtmatig omgaan met persoonsgegevens zijn als volgt samen te vatten:

  • Persoonsgegevens mogen alleen in overeenstemming met de wet en op een behoorlijke en zorgvuldige manier worden verwerkt.
  • Persoonsgegevens mogen alleen voor welbepaalde, vooraf uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden worden verzameld. En vervolgens alleen verder worden verwerkt voor doeleinden die daarmee verenigbaar zijn.
  • Degene van wie persoonsgegevens worden verwerkt (de betrokkene genoemd), moet ten minste op de hoogte zijn van de identiteit van de organisatie of persoon die deze persoonsgegevens verwerkt (de zogeheten verantwoordelijke) en van het doel van de gegevensverwerking.
  • De gegevensverwerking moeten op een passende manier worden beveiligd. Voor bijzondere gegevens, zoals over ras, gezondheid en geloofsovertuiging, gelden extra strenge regels.

Melden van gegevensverwerkingen

Op grond van de Wbp zijn organisaties die persoonsgegevens verwerken, verplicht dit te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Vastleggen en veilig bewaren van persoongegevens

Om u zo goed mogelijk, volledig en kwalitatief goed te kunnen helpen is het noodzakelijk dat we een aantal gegevens van u ontvangen zodat we ook kunnen voldoen aan onze verplichting en u uw bestelling zo goed mogelijk kunnen verwerken. Voor alle zaken waarin persoonlijke gegevens benodigd zijn, worden deze verwerkt via beveiligde verbindingen (https://.....). Uw gegevens worden veilig maar niet langer dan dat wettelijk is toegestaan, veilig bewaard. De bewaarperiode kan per processtap anders zijn. Er zijn punten waarbij u persoonlijk gegevens nodig zijn om u te helpen. 

Dit zijn:

- bij het stellen van vragen (digitaal/telefonisch) die digitaal, of niet direct telefonisch bewaard kunnen worden. Bij het stellen van vraag geeft u ook toestemming om de noodzakelijk gegevens te bewaren om u correct te kunnen beantwoorden. Impliciet wordt u hiermee altijd mondeling en of schriftelijk toestemming gevraagd.  

- bij het aanmelden van de nieuwsbrief. Hier wordt u gevraagd uw naam op te geven en uw e-mailadres. U bevestigd persoonlijk via een "ik ben geen robot" dat u een echt persoon bent. Nieuwsbrieven worden over het algemeen niet vaker dan 1 x per maand uitgegeven en gedurende de feestdagen en vakantie is er een mogelijkheid dat we u graag op de hoogte willen houden van de laatste ontwikkelingen.  U heeft altijd de mogelijkheid om u per direct uit te schrijven op een nieuwsbrief. 

- bij het plaatsen van een bestelling. Tijdens het bestelproces wordt u door een aantal stappen geleidt waarbij persoonlijke gegevens nodig zijn. In stap 1 is dit niet van toepassing, hier ziet u een overzicht van uw persoonlijk bestellijst en wordt u gevraagd uw betaal voorkeur aan te vinken, het land/zone waarnaar uw bestelling gestuurd dient te worden en eventuele kortingscode op te voeren als u toegewezen heeft gekregen. Indien u akkoord bent gaat u verder met het afronden van uw bestelling.  
In stap 2 wordt gevraagd om gegevens op te voeren die noodzakelijk zijn voor het succesvol en correct factureren en verzenden van uw bestelling. In stap 3 is er de mogelijkheid om alles nog even extra goed te controleren en aansluitend over te gaan tot het bevestigen van uw bestelling. Hierna wordt geleid naar onze payment provider (payment providers zijn bijv Sisow,Ingenico, Mollie, etc). Zij verwerken uiterst beveiligd en betrouwbaar uw bankgegevens zodat u ook uw bestelling kunt betalen). Hiervoor tekenen wij een verwerkingsovereenkomst welke u ook kunt vinden op onze site. Hier ziet u precies wat er met uw gegevens gebeurd en hoe lang deze bewaard worden. Wanneer uw bestelling klaargezet is voor verzending wordt er opdracht gegeven aan onze vervoerder om uw bestelling op het door u aangegeven adres af te leveren of bijv bij de buren of een andere locatie (die u bekend zal worden gemaakt) in het geval u niet thuis bent. De aflevergegevens worden via een beveiligde verbinding aan onze vervoerder doorgegeven. In principe wordt deze data overeenkomst wettelijke richtlijnen bewaard. Ook deze verwerkingsovereenkomst is beschikbaar voor u gesteld op onze site. 

 

 

© 2015 - 2018 Retapstore | sitemap | rss
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.